Van grijs naar groen

Arendonk

In Arendonk kan je bij de gemeente een subsidie aanvragen voor verschillende groenprojecten.

Grobbendonk

Grobbendonk

Herselt

Herenthout – Albertstraat

Herenthout Albertstraat voor Herenthout Albertstraat na

Herenthout – Jodenstraat

Herenthout – Markt

herenthout markt voor Herenthout Markt na

Herenthout – Molenstraat

herenthout molenstraat voor herenthout molenstraat na

Hoogstraten

Hoogstraten, Burg. Brosensstraat

Meer, Terbeeksestraat

Meerle, Witte Wijk

Meersel Dreef, Dreef

Minderhout, Schoolstraat

Minderhout, Treslong

Hoogstraten, Van Aertselaerplein

Hoogstraten-Van-Aertselaerplein

Hoogstraten gaat voor een duurzame toekomst. We willen dezelfde (be)leefkwaliteit waarborgen aan onze volgende generaties. Daarom werkte de stad een Klimaatactieplan en een Masterplan Kindvriendelijke Ruimte uit. We bouwen stap voor stap aan een kwalitatievere publieke ruimte die weerbaar is voor de gevolgen van de  klimaatverandering en aantrekkelijk is voor iedereen, van jong tot oud. Onze schoolomgevingen nemen we extra onder de loep in het project School-straten. We willen er meer en betere bewegingsvrijheid voor de kinderen, zodat we vanzelf de klimaatimpact van het schoolverkeer kunnen verminderen.

De beelden tonen je niet wat er te gebeuren staat, maar ze doen je misschien wel dromen van wat mogelijk is.

Wil je meer info over onze projecten:

Hoogstraten, Wortel

Sint-Janstraat

De Boomkes

Grote Plaats

WORTEL 2030 droomt ervan om het groenste dorp te worden. Hoe mooi zou het zijn als we een groene verbinding kunnen vormen tussen de prachtige Markvallei en de uitgestrekte Kolonie. Een corridor waar wel auto’s kunnen rijden, maar waar je als zwakke weggebruiker veilig kan wandelen en fietsen. Een route die uitnodigt om deze plaatsen spontaan te gaan bezoeken. Deze beelden tonen je niet wat er te gebeuren staat, maar ze doen je misschien wel dromen van wat mogelijk is.

Kijk hier voor meer informatie en beelden

Hulshout

Lille

In Wechelderzande ging het gemeentebestuur alvast het gesprek aan met de bewoners om een gedroomde dorpskern vorm te geven.

Uit de inwonersbevraging blijkt een aangename woonomgeving en het groene en landelijke karakter van Lille heel belangrijk te zijn voor de dorpsidentiteit. Belangrijk dus om dit te behouden of te versterken.

Vijf Lilse scholen ontharden hun speelplaatsen samen met Regionaal Landschap Grote en Kleine Nete.

Meerhout

Olen

Je ziet hierboven een fictief beeld van het nieuwe plein in St.-Jozef-Olen. Een beeld dat je niet laat zien wat er op deze plaats gaat komen. Wel eentje dat je mogelijk doet dromen over de toekomst van dit plein. Prikkelt dit beeld je ook om mee na te denken over de nieuwe invulling van dit plein?  Of heb je al onmiddellijk een geweldig idee?

Kom dan in februari – onder voorbehoud van de coronapandemie – zeker mee brainstormen. Samen maken we er een fijne, inspirerende tijd van! Eén ding is zeker: we zetten in op minder verharding. Zo kan het regenwater sneller de grond intrekken bij overvloedige regenval en maken we het ook meteen een pak gezelliger. Meer details over de bijeenkomst lees je binnenkort in De Driehoek en op onze website www.olen.be. Tot binnenkort!

Olmen

De gemeente Balen wil voor Olmen-Centrum een toekomstgericht landelijk woonbeleid voeren dat rekening houdt met de bezorgdheden en wensen van haar inwoners. Daarom lanceerde de gemeente in 2016 het project Olmen 21, een toekomstvisie op de Olmense leefomgeving van de 21ste eeuw.

Vosselaar

De gemeente Vosselaar zette in het kader van Kempen 2030 al in op energiebesparing en mobiliteit.

Vorselaar

De volgende tijd…

vullen we deze reeks nog verder aan met andere Kempense voorbeelden.